Der var spænding og dramatik for alle penge, da Greve lørdag den 1. maj 2021 vandt 3-1 over Allerød på Greve Stadion og avancerede til femtepladsen i DS.

Greve havde ændret på fire pladser i startopstillingen. Bjørn Paludan, Christian Larsson, Simon Boe Nielsen og Mathias Tagø Pedersen var alle med fra start på bekostning af Mathias Kriegbaum, Jonas Stabell, Mathias Johansson og Victor Lundt Balling.

Hjemmeholdet kunne været kommet foran allerede efter fire minutter, da dommer Daniel Vigtoft Sørensen dømte straffespark til hjemmeholdet. Mathias Tagø Pedersen blev sat til at eksekvere, men han formåede ikke at omsætte sparket til scoring.

Det blev alligevel Greve, der kunne til pausen med en 1-0-føring. Christian Larsson havde sidste fod på læderet, og ekspederede kuglen ind bag Johan Zakarias Gårdsvoll i Allerød-målet. 1-0 til Greve, der dog måtte gå til pausen med ti mand på banen.

Kort før pausen fik Simon Bruus marchordre med et direkte rødt kort. Gæsternes Søren Freund mente, at Greve-spilleren havde nikket ham en skalle. Dommeren valgte udover udvisningen til Simon Bruus, at vise Allerød-spilleren samme vej. 10 mod 10.

Debut til Anders Vibe Kjøller

13 minutter inde i anden halvleg opsnappede Greves topscorer Mitchell Tagø Pedersen bolden, da et par Allerød-folk gik fejl af hinanden. Greve-angriberen fik prikket bolden ind i netmaskerne. 2-0 til Greve, og det var tæt på at være en farlig føring.

Greve gav debut til den tidligere Avedøre-spiller Anders Vibe Kjøller midtvejs i anden halvleg, og han havde blot været på banen i et par minutter, da han blev noteret i dommerens bog, ligesom det også var tilfældet med Thobias Henriksen i Greve-målet.

Med et lille kvarter tilbage af kampen, havde gæsternes Morten Olsen held og dygtighed til at passere Thobias Henriksen i Greve-målet, der flere gange måtte diske op med tv-redninger for at holde de sultne Allerød-spillere for at tage for sig af retterne.

Mål og lang anden halvleg

Efter målet kom Mathias Johansson på banen, ligesom det også var tilfældet for Mathias Kriegbaum. Førstnævnte lukkede og slukkede kampen i sidste minut med 3-1-målet for Greve, der også gav spilletid i de sidste ti minutter til Nicolai Diaz.

Flere spilstop i anden halvleg betød, at Daniel Vigtoft Sørensen havde fundet plads til ekstra minutter i overtiden. Det var dog de færreste, der havde regnet med at manden i grønt først fløjtede af efter hele otte minutters overtid.

Med sejren avancerede Greve til femtepladsen med 26 point. Ét point mere end B 1908 og ét point færre end GVI. Både B 1908 og GVI har dog en kamp til gode i forhold til Greve, der allerede spiller førstkommende onsdag på hjemmebane mod Roskilde.